Kookworkshops
Vanuit mijn kookstudio in Garminge ("Food by Jenne" in Drenthe) geef ik thema kookworkshops met wisselende seizoensproducten. Dit kan een seizoensperiode zijn, zoals verwarmende soepen in de "Winter", een bepaalde keuken zoals "Surinaamse gerechten" of we gaan aan de slag met een bepaalde techniek, zoals fermentatie (Tsukémono) of tofu maken met soja en andere peulvruchten.
Heb je iets anders in gedachten voor een speciale gelegenheid, bedrijfsuitje of een workshop voor kinderen, laat het me weten, ik denk graag met je mee.
Ook als je op zoek bent naar nieuwe recepten om je verse seizoensproducten te verwerken.
Neem contact met mij op voor een kookworkshop-op-maat.
Zie je gauw in mijn smaakvolle en volledig ingerichte keuken en we gaan samen aan de slag!

(foto: tofu van rode linzen).

Voedselbos-tuin
Thijs zijn ervaring als hovenier kwam goed van pas tijdens de aanleg en herindeling van onze natuurlijke tuin. De tuin was reeds opgedeeld in mooie tuinkamers en wij hebben er een moestuin, bloemen pluktuin en tuinkas aan toegevoegd. Naast de mooie oude fruitboomsoorten vind je hier o.a. bessenstruiken, eetbare bloemen en een kruiden terras. Momenteel zijn we druk bezig met de uitbreiding van het voedselbos.
Wij nemen je mee de tuin in voor een rondleiding en uitleg van de eetbare producten waar we tijdens de workshop mee gaan koken. Het is verrassend hoeveel eetbaars er in je tuin kan groeien. Ook onze kippen maken daar soms dankbaar gebuik van!
Van onze appel-en perenoogst laten we onze eigen sap persen.
Thema wereldkeuken
”De gastvrijheid en hartelijkheid van de Balinezen, hun smaakvolle en aromatische keuken zijn een grote inspiratiebron voor de wereld kookworkshop "Bali".
Bali is één van de wereldkeukens die ik als inspiratie gebruik tijdens een kookworkshop. Andere thema's kunnen zijn: Suriname, Japan, Thailand en Indonesië .


Afternoon tea
"De Engelse Afternoon Tea wordt in Nederland vaak "High Tea" genoemd. ER zit een wezenlijk verschil tussen deze twee termen en de geschiedenis hierin leg ik je graag uit tijdens deze workshop"
In deze kookworkshop draait het om zoete en hartige lekkernijen.
We maken een traditionele Engelse Afternoon Tea, compleet met kleine sandwiches en zoete hapjes, geïnspireerd door het verse aanbod in het seizoen.

Fermentatie
"Fermentatie is een verzamelnaam voor het proces waarbij je ingrediënten conserveert en die daardoor langer houdbaar en beter verteerbaar worden. . Hierbij wordt gebruik gemaakt van goede micro-organismen. Fermentatie vindt plaats met behulp van o.a. gisting (b.v. gemberbier), bacterie (bijvoorbeeld melkzuurfermentatie) en schimmels (b.v. tempeh)" .
Een leuke en gezonde manier om je seizoensgroente en -fruit te verwerken is om het te pekelen. In Japan heet deze methode Tsukémono. Leer in deze kookworkshop o.a. meer over deze vorm van fermentatie, waarbij we gebruik maken van een "snelle pekelmethode".
Surinaamse gerechten
Surinaamse gerechten in een eigentijds jasje.
“Geïnspireerd door de gerechten uit mijn jeugd."
Deze kookworkshop is leuk voor wie kennis wil maken met deze keuken, die mij zo na aan het hart ligt.
De Surinaamse keuken is zo divers en culinair rijk dankzij de invloeden van de verschillende bevolkingsgroepen.
Zuurdesem
Zuurdesem kun je gebruiken voor meer dan heerliijke broden. In deze kookworkshop gaan we broden bakken met de zuurdesem starter.
En in plaats van het zuurdesem overschot weg te gooien ( na het voeden van je zuurdesem starter), leer je het toe te passen in zowel zoete als hartige gerechten.
EcoStoof® workshop
“In deze leuke workshop leer je koken met de EcoStoof® Dit geweldig concept, gebaseerd op de hooikist methode en gemoderniseerd door de oprichters van de EcoStoof® : Caro en Iris".
Koken met de EcoStoof® is een eco-vriendelijke manier van koken, waarbij je je gerecht een korte tijd kookt en daarna verder laat garen in de EcoStoof®
Perfect voor die drukke dagen
in je week, waar je niet veel tijd hebt om uitgebreid te koken, maar toch een smaakvolle en gezonde maaltijd wil maken.
Ben je nieuwsgierig naar de veelzijdigheid en het gemak van deze manier van koken?