Dit is Thuis in Drenthe
Waarom Thuis in Drenthe?
Wij zijn Ariënne en Thijs en samen met onze katten kippen wonen we in het mooie Drenthe. Thijs is opgegroeid in Ommen en zelf ben ik geboren in Suriname en opgegroeid in Friesland. Samen delen we een passie voor reizen, lekker eten, genieten.
Thijs was jarenlang zelfstandige hovenier en zijn passie voor groen evenaart mijn passie voor koken.
Mijn voormalige baan als stewardess gaf ons de gelegenheid om veel te reizen en zelf de gastvrijheid te ervaren van verschillende culturen.
De kans om onze gastvrijheid te delen deed zich geheel onverwachts voor (in 2017), toen we ons droomhuis vonden in hartje Drenthe.
Na 24 jaar vliegen heb ik de sprong gewaagd en heb ik in 2021 mijn vleugels ingewisseld voor een langgekoesterde droom: onze eigen bed en breakfast en kookstudio. Samen begonnen Thijs en ik aan een uitdagende verbouwing van onze boerenschuur.
Na vele jaren reizen en omzwervingen voelt het cirkeltje nu rond!
We voelen ons helemaal "Thuis in Drenthe!"
Samen verwelkomen we je graag op onze mooie plek waar je de rust en natuur van Drenthe voelt, waar Thijs je graag meeneemt de tuin in en waar ik mijn passie voor koken graag met jullie deel.
Kom je gauw een keertje genieten bij ons?
Je bent van harte welkom!


Gastvrijheid voelt voor mij als tweede natuur.
Thuis vroeg geleerd als lid van een groot gezin en deel uitmakend van een nog grotere familie in zowel Nederland als Suriname.
Eten speelt een grote rol in onze cultuur. Meestal wordt niet met een vast recept gekookt, maar intuïtief koken door mee te kijken, mee te helpen en te proeven.
Mjn vader was altijd de kok in huis en in al zijn traditionele en smaakvolle Javaanse gerechten proefde je de liefde en plezier dat hij had voor koken. Pure passie, puur genieten; dat was mijn vaders koken.
Let's create some memories together!

Scharrel kippen
Onze kippen scharrelen het hele jaar vrij rond in de tuin. De moestuin is eigenlijk de enige plek waar ze niet mogen komen. Een memo die ze deze dag overduidelijk niet hadden ontvangen. Tegenwoordig houden ze hun kippen vergadering elders in de tuin.
Bladcompost
Naast biologische compost die we bij de lokale bilogische kwekerij kopen, proberen we ook zoveel mogelijk compost van eigen bodem toe te passen. Daar voeden we onder andere onze moestuin bodem en tuinkas van. Vloeibare voeding maken we met de bokashi methode. Dit is de Japanse techniek waarbij je keuken-en tuinafval luchtdicht laat fermenteren met gebruik van tarwezemelen.